Traditionell medias sätt att skydda integritet
Det finns många sidor av traditionell medias hantering av integritet i Sverige men i stort har en uppsättning frivilliga regler efterföljts. Länkar till de frivilliga regelsystem som gäller för journalister i Sverige.
Publicitetsregler, Yrkesregler,

Facebook agerar efter Cambridge Analytica
Här kan du läsa mer om Facebooks åtgärder efter att turerna kring bolaget Cambridge Analyticas sätt att jobba med “data” från Facebooks användare. Vad hände egentligen? Infograph beskriver..

När medborgare blir poängsatta
Kinesiska myndigheter planerar att använda ny teknik (+ WeChat) för att poängsätta hur den enskilde medborgaren sköter sig. Ett fullt logiskt beslut om man tar avstamp i planekonomi. Ett fruktansvärt beslut om man tar avstamp i integritet. Läs/lyssna mer här.

När integritet (och publicistisk sed) läggs åt sidan
Under hösten 2017 pågår olika #Metoo kampanjer och många av dessa kan man hoppas leder till en bättre värld. Tyvärr dras tempot upp som så ofta sker när “drevet” går och exemplet Aftonbladet och kulturhusets direktör blir en trist påminnelse om vikten av källor. Det går aldrig att ersätta kvantitet (från sociala medier) med kvalitet, att faktiskt leta upp källan.
Lyssna på en av flera sändningar om fallet.
Ytterligare sändning

Heta Linjen 1982
Lyssna på Sveriges Radios dokumentär om fenomenet Heta linjen eller ladda ned. Finns både ett kortare klipp med en intervju med en person som använder Heta linjen och en längre dokumentär.

Statistik för sociala medier
Aktuell data från Statista.com om sociala medier

Minitel
Då och då dyker det uppsystem eller maskiner som är före sin tid. Bra sammanfattning om det franska systemet Minitel från BBC.

Bulletin Board System
Den digitala anslagstavlan – underbar dokumentär i fem delar. Finns så klart på tuben.

Sex, lögner och pizzabeställningar. Följ “pizza gate” från början till slut i denna dokumentär på SVT Play (Kobra).