Kontakt

Är du mer nyfiken på programmet?

Här kan du läsa en intervju med två alumner från Digitala Media.

Robert Åberg och Filip Engberg

”Praktiken ledde till jobb.”
Alumner från Digitala medier 180 hp
Filip och Robert fick båda jobb på sina tidigare praktikplatser. Filip på en webbyrå i Göteborg och Robert på ett produktionsbolag inom digitala medier i Lidköping. Så de tycker att de själva är bevis på att utbildningen leder till jobb.
– Min arbetsgivare tyckte naturligtvis att det var lättare att anställa mig som de redan kände efter 10 veckors praktik, än en person som de inte hade någon koll på, säger Robert.
– Praktiken är ju bra för båda parter. Den ger oss studenter chansen att komma ut och skaffa erfarenhet och den ger arbetsgivarna en möjlighet att under en längre tid se vad en person går för, fortsätter Filip.

Förutom praktiken tycker de också att bredden på utbildningen är bra.
– Utbildningen har gett mig en bred kunskap inom digitala medier vilket underlättar kommunikationen med andra professioner som manusförfattare och programmerare.
– Utvecklingen går också mot allt mer integrerade tekniker. När jag började utbildningen var jag främst intresserad av film och idag jobbar jag med webbutveckling. Kompetens inom båda områdena ger mig ett försprång, säger Filip.

Stämningen i klassen är också något som de vill framhålla. Det var utvecklande och roligt att hamna i en klass med likasinnade.
– Vi i klassen inspirerade definitivt varandra till att testa nya saker, säger Robert.

Filip och Robert fann snabbt varandra och började samarbeta. Idag ligger ett av deras gemensamma projekt på nätet: Gigero.com.
– En sajt där du ser var dina favoritartister uppträder. Sajtens kännedom ökar hela tiden och artister har själva börjat använda den.

Det startade som ett skolprojekt som Filip ochRobert sedan fortsatte att utveckla på fritiden. Ett arbete som gav mersmak. Trots att båda idag har jobb som de trivs mycket bra med, drömmer de om att någon gång starta något eget tillsammans.
– Klart att tanken lockar. Projektet med Gigero.com visar att det är möjligt.

FILM???

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss:

Studie- och karriärvägledning
Malin Nordin
0520-22 34 35
malin.nordin@hv.se

Programinformation
Tomas Lindroth
0520-22 35 16
tomas.lindroth@hv.se